Met je afdeling, team of projectgroep ben je niet alleen bezig om je inhoudelijke doelstelling te behalen. Het is ook belangrijk dat jullie prettig met elkaar samen kunnen werken. Daar gaat teamcoaching over.

Soms is niet (meer) helemaal helder wat de doelen zijn, of wat jullie nu eigenlijk gezamenlijk hebben. En draagt ieder eigenlijk wel zijn/haar steentje bij? Vaak valt er wat te verbeteren in de communicatie. Overleggen zouden wel wat effectiever kunnen, jullie kunnen moeilijk besluiten nemen of afspraken worden in de praktijk niet nagekomen. Bij de koffieautomaat bespreken jullie de samenwerking met je collega’s, maar die collega zelf feedback geven of om als team samen bespreken hoe het gaat is toch wel wat anders. Maken jullie gebruik van elkaars verschillen, of leidt het vooral tot onbegrip en irritatie? Misschien vinden jullie het lastig om als team snel in te spelen op veranderingen. Of is iedereen vooral afwachtend en is er weinig initiatief?

Bij teamcoaching ga ik samen met jullie aan de slag met deze onderwerpen. Zodat jullie als team prettiger en effectiever kunnen samenwerken. In het overzicht van actuele opdrachten vind je voorbeelden van teamcoachingopdrachten.