Rizamoon

‘Riza’ is het Griekse woord voor wortel. De wortels van een boom zorgen dat deze stevig staat en voldoende voeding krijgt om te kunnen groeien en bloeien. De wortels vormen de basis, terwijl ze niet zichtbaar zijn. In mijn opdrachten besteed ik aandacht aan de wortels in een organisatie: dat wat vaak niet zichtbaar is, maar gezond moet zijn om te kunnen groeien en bloeien. Ik zorg dat verwachtingen en beelden uitgesproken worden, zodat professionals elkaar begrijpen. Ik kijk naar de organisatie en samenwerkingsprocessen om te zien of de boom stevig genoeg staat. En ik blijf graag met beide benen op de grond staan, nuchter en pragmatisch. Vertrouwen en persoonlijke aandacht vind ik belangrijk, zoals bij een goede vriend die je om raad vraagt. Daarom heeft mijn bijnaam ‘Moon’ ook een plek gekregen.

Mijn ervaring

Mijn uitgebreide ervaring in het ontwikkelen en begeleiden van professionals in trainingen, intervisietrajecten, rollenspellen en andere met name intensieve leersituaties is begonnen bij het Nirov (nu: Platform 31), een vakvereniging voor professionals in de ruimtelijke ordening. Vanaf 2007 heb ik als senior organisatieadviseur klanten van Berenschot ondersteund bij zowel overheidsorganisaties als in het bedrijfsleven. Sinds 2014 ben ik als zelfstandig ondernemer werkzaam in de private en vooral de publieke sector. Binnen de publieke sector ben ik met name thuis in de ruimtelijke sector, vooral waar publieke en private partijen samenwerken. Daarnaast word ik vaak gevraagd als coach en sparringpartner bij strategieontwikkeling en het vertalen van strategie naar concrete acties. Als onderdeel van organisatieontwikkeling ga ik vaak ook met teams en medewerkers aan de slag in (team)coaching en training, om zo concreet vormt te geven aan de gewenste ontwikkeling. Ook begeleid ik diverse not-for-profit organisaties bij vraagstukken rond professionalisering en vrijwilligersbinding.

Mijn profiel

Teamwerker met verantwoordelijkheidsgevoel, sensitief voor signalen van mensen, empathisch luisteraar. Vertrouwenwekkend, integer en oprecht en waar nodig direct in de communicatie. Beschikt over goede gespreksvaardigheden en is doel- en oplossingsgericht, pragmatisch. Maatschappelijk en persoonlijk betrokken persoon. Brede blik én hands-on. Met oog voor de inhoud en met hart voor gedrag en samenwerking. Ik geloof dat organisatieontwikkeling en persoonlijke ontwikkeling hand in hand gaan.

Persoonlijk

Ik ben opgegroeid in de prachtige Achterhoek en woon inmiddels 30 jaar met veel plezier in Utrecht. In mijn vrije tijd ga ik graag wandelen en zing ik bij DieJazzPast.

Contact

Mijn contactgegevens kunt u hier vinden.