Weten wie je bent, hoe je stappen kunt zetten in je ontwikkeling en scherp krijgen waar het voor jou om gaat. Dat vraagt om stil staan en reflecteren. Soms kan het fijn zijn om daarbij wat hulp te hebben: iemand die je weer overzicht en grip helpt te krijgen, je een spiegel voorhoudt, je helpt te begrijpen wat je belemmert, je handvatten helpt vinden om op een andere manier met situaties om te gaan. Een individueel coachingstraject kan je helpen om steviger, doelgerichter en effectiever te worden in je werk.

Een coachingstraject begint altijd bij jouw behoefte: waar loop je tegen aan en hoe zou je je willen ontwikkelen? In een intakegesprek kijken we samen naar wat jouw vraag precies is, en of ik de juiste persoon ben om je daarbij te helpen. Daarna onderzoeken we samen in een aantal coachingsessies, aan de hand van concrete werksituaties, hoe je je doel kunt bereiken. Een gemiddeld coachingtraject bestaat uit 5 sessies van 1,5 uur.

Voorbeelden van coach-vragen zijn:

  • Hoe zorg ik voor meer balans, en voorkom ik dat ik ‘kopje onder ga’?
  • Hoe kan ik effectiever omgaan met conflicten en weerstand?
  • Hoe zorg ik dat ik wat steviger word en me meer profileer in mijn werk?
  • Hoe kan ik de zaken wat meer loslaten en zorgen dat anderen hun verantwoordelijkheid nemen?
  • Hoe kan ik mezelf meer uitspreken en opkomen voor mijn belangen?

Mijn stijl is warm, nuchter en pragmatisch. Ik gebruik soms modellen en werkvormen uit mijn ervaring als trainer en teamcoach, om je te helpen zaken helder te krijgen. Ik stel vragen die je aan het denken zetten, en houd je af en toe een spiegel voor.